Yaz davetleri söz konusu olduğunda damakta ferah, taze ve bir o kadar unutulmaz tatlar bırakan lezzetler öne çıkıyor. Bu mevsimin enerjisine uygun ikramlar davetin keyfini ikiye katlıyor.
Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, yaz denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan şeftalinin lezzet notaları gereği tariflere çok yakıştığını ve bu meyvenin girdiği her reçetenin dengeli ve hafif olduğunu söyledi.
“Şeftali, Birçok Farklı Malzeme ile Kolaylıkla Uyum Sağlıyor”
Yeme içme alanında mevsimsellik ilkesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yasemin Önal şeftalinin yakıştığı yiyecek ve içeceklerden bahsederek şu açıklamaları yaptı:
“Mevsimlerin bizlere özel olarak sunduğu meyve-sebzeleri kullanarak hazırladığımız ürünlerin, yıl içerisindeki kullanım süresi de kısıtlı olduğu için, ‘’limited edition – kısıtlılık” ilkesi çok daha ilgi çekiyor. Sonbahar- kış döneminde balkabaklı lezzetlerin gördüğü ilgiyi yaz aylarında şeftalili ürünlerimiz görmeye başlıyor. Çünkü bu meyve, tam yaza özel ve buram buram yaz kokan bir lezzet. Bu mevsimin en güzel meyvelerinden biri olan şeftali hem çok ferah bir lezzet verdiği, hem de birçok farklı malzeme ile kolaylıkla uyum sağladığı için bizim ürünlerde kullanmayı en sevdiğimiz meyvelerin başında geliyor. Lezzet notaları gereği salatalara, pastalara, tatlılara çok yakıştığını düşünüyoruz. Bu noktada reçetelerimizde lezzet notalarını artıran temel faktör tazelik ve doğallık. Biz Ginger İstanbul olarak şeftaliyi konserve olarak kullanmayı tercih etmiyoruz. Temmuz sonuna doğru tam mevsiminin ve lezzetinin doruğundayken ‘yarma şeftali’ olarak bilinen türünü kullanıyoruz. Yaz sezonunda gerçekleşen tüm davetlerin menülerinde şeftalili ürünleri sıklıkla tercih ediyoruz. Şeftaliyi kullandığımız tüm ürünlerimiz; hafif, dengeli, ferah lezzetleri sevenlere çok uygun. Şeftalili Cheesecake’den şeftalili kokteyllere kadar geniş bir reçete sunuyor.
“Şeftalili Bademli ve Beyaz Çikolatalı Pastamızı Menüye Mutlaka Yazıyoruz.”
Şeftalili lezzetler hazırlamak benim tutkum olduğu için hiçbirini birbirinden ayıramıyorum. Ancak Ginger İstanbul’da sunduklarımızın içerisinde Şeftalili Bademli Beyaz Çikolatalı Pasta kesinlikle öne çıkıyor. Özellikle finalinde pasta olan davetlerde “Şeftalili Bademli ve Beyaz Çikolatalı Pastamızı” menüye mutlaka yazıyoruz. Şeftaliyi yoğurt/krem peynir ile birleştirdiğimizde çok yakıştırdığımız için Şeftalili Cheesecake’i yarattık. Aynı şekilde yine çok sevildi ve talep gördü. Bu iki yıldız lezzetin yanı sıra; Şeftalili Ekler, Şeftalili Yoğurtlu Beyaz Çikolatalı Tart, Şeftalili Profiterol, Şeftalili Sakızlı Muhallebi, Şeftalili Muhallebili Güllaç, salatalar arasında Şeftalili Pancarlı Semizotu Salatası, hatta davetlerimizde Şeftalili Kokteyl gibi oldukça çeşitli ürünlerimiz de mevcut.”
Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal ayrıca Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tarifi de verdi. Verdiği bilgilere göre tatlıyı aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz:
Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tarifi
(6 Porsiyon)
Malzemeler
3 Ad. Şeftali
150 gr Şeker (Yaklaşık 7 Çorba Kaşığı) – Zevkinize göre bu miktarı azaltıp arttırabilirsiniz
100 ml su (Yaklaşık Yarım Su Bardağı)
2 Ad. Çubuk Tarçın
Vanilya Özütü (isteğe bağlı)
Limon Suyu (Yarım limon suyu)
Kaymaklı veya Vanilyalı Dondurma
Kavrulmuş File Badem
Taze Nane (Dekor Amaçlı)
Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. İkiye kesin. Şeftalilerinizi seçerken ne çok sert ne de çok yumuşak şeftaliler olmasına dikkat edin. Kalın tabanlı geniş ve kenarları alçak kapaklı bir tencere tercih etmenizi öneririm. Şeftalileri iç kısımları baş aşağı bakacak şekilde tencereye dizip, üzerine şekeri eşit miktarda paylaştırarak suyu, limon suyunu, vanilyayı, tarçını tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada bir tur diğer yüzlerini çevirin. Hafifçe yumuşamaya başlayınca ters çevirip pişirmeye devam edin. Varmak istediğimiz pişme derecesi ne çok yumuşak ne de çok sert bir tatlıdır. İstediğimiz kıvama gelince, şeftalileri tencereden alıp bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan suyu tekrar ateşe alıp çektirme işlemi uygulayın. Şerbetiniz hazır olduğunda şeftali tatlılarının üzerine gezdirin. Servis sırasında üzerine 1 top dondurma, kavrulmuş file bademler ve taze nane yapraklarıyla dekore ederek sunabilirsiniz. Dilerseniz bu tatlıyı ayaklı kuplarda hazırlayabilirsiniz. Afiyetle…