PROF. DR. HAKAN ÖZDEMİR MESLEKTAŞLARINA VE TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İTHAF EDİYOR
Retina alanındaki birçok kitapta bölüm yazarlığı da yapmış olan Prof. Dr. Özdemir, dokuzuncu kitabı olarak Pandemi Günlükleri’ne imza attı. Prof. Dr. Özdemir, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü’nden 1996’da mezun oldu. 2001’de aynı üniversitenin göz hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladı. Özdemir’in, 200’den fazla bilimsel makalesi bulunmaktadır.
Prof. Dr. Hakan Özdemir, pandeminin
en başında koronavirüs hastalığına yakalandığı dönemde, ailesine mesafeli, izole bir hayat sürerken Pandemi Dönemi Günlüğü’ne başlamış. Bu günlük, Dr. Özdemir’in kitabının kaynağını oluşturuyor. Kendisinin deyimiyle ölümü yakından hissettiği bu dönemde, çok sevdiği Henri Frederic Amiel’in sözüne de atıf yaparak anıları kaleme aldığını ve böylece ölümün elinden bir şeyleri kurtarmak istediğini belirtiyor, hem de bu sefer günlük tutmayı asla bırakmamaya karar vererek.
Sıçramalı düşünce ve bağlantı kurma ile ilerleyen, belgesel niteliğinde ama bir yandan da edebi bir bakışla hikâyeleştirilmiş, farklı gerçekliklerin birbiri içinde buluştuğu bir anlatımla Dr. Özdemir, bizi yepyeni dünyaların içine alıyor. Pandemi gerçeğinden ayrılmadan çok farklı zaman ve mekânda bizi dolaştırabilmeyi başarıyor. Kitapta bağımsız 26 ayrı bölüm bulunuyor.
Göz hekimlerinin, gelecek kuşağın özelliklerinden biri olan miyopluğu ortaya koyduğunu, miyopinin aynı zamanda sosyal bilimcilerin de mecazi anlamda kullandığı bir terim olduğunu, çocuk felci aşısını bulan Jonas Edward Salk ve Uğur Şahin’in hayatlarındaki benzerliği, dehaların rutinleri, yaratıcılık anlarını yakalama şekilleri, izolasyon dönemlerinin önemli eser ve keşiflerini, pandemide eğitim ve Polonya mucizesini, uçan eğitimi ve bunun gibi satır aralarında birçok bilgiyi bizlere sunuyor.
Prof. Dr. Hakan Özdemir’i, bu önemli eseri bizlere kazandırdığı için tebrik ediyoruz.